Categorii de ambalaje sustenabile disponibile pe piață în 2022

Ambalarea sustenabilă reprezintă un mod al dezvoltării și utilizării ambalajelor care produce îmbunătățirea durabilității. Aceasta implică o utilizare suplimentară a inventarului ciclului de viață al produsului și evaluarea ciclului de viață pentru a conduce la ghidarea utilizării ambalajelor care reduc impactul asupra mediului înconjurător.
Tendințele în materie de ambalaje, fie că vorbim de diferite pahare pentru cafea, ceai sau orice altă băutură, fie că vorbim de diferite cutii, precum cele pentru torturi, prăjituri, pizza și altele, toate acestea tind să se schimbe cu o viteză supersonică. Dacă acum câțiva ani, nu se punea accentul pe impactul ambalajelor din carton sau a oricărui tip de ambalaje asupra mediului, astăzi tot mai multe persoane se interesează și adaptându-se situației, îmbrățișează mai multe tipuri de alternative sustenabile. 
Astfel, haideți să vedem care sunt cele mai întâlnite categorii de ambalaje sustenabile disponibile pe piață în anul 2022:
1.    Ambalajele reciclabile - un ambalaj pentru a fi reciclabil, e necesar să îndeplinească trei criterii principale: să nu fie contaminat, să fie realizat dintr-un singur material și să fie curat. Dacă ambalajul îndeplinește aceste criterii, este considerat ambalaj reciclabil, care poate fi refolosit după o prelucrare secundă a producătorului. 
2.    Ambalajele biodegradabile sau compostabile – în prezent, industria ambalajelor a ajuns la nivelul în care dezvoltarea de ambalaje se poate face pe bază de plante, gata să înlocuiască plasticul de unică folosință. Tehnologia permite deja crearea unor pungi și saci menajeri din amidon de porumb, ambalaje realizate din trestie de zahăr necesare industriei HoReCa, cât și ambalaje realizate din lemn sau bambus.
3.    Ambalajele smart – această categorie smart reprezintă o serie de ambalaje cu funcții extinse, care folosesc mai puțină materie primă, care încorporează tehnologii avansate și au costuri de producție reduse, cu caracteristici tehnice superioare. Sunt folosite pentru a prelungi perioada de valabilitate a produselor, pentru a afișa informații despre calitate, dar și pentru a îmbunătăți siguranța produselor și consumatorilor.

Analizați gama largă de produse din carton disponibilă pe www.ambalaje-din-carton.ro și aduceți un plus de valoarea companiei și zonei în care activați.